Muunneltua totuutta

 

Perussuomalaisten ministeriryhmä julkaisi muutama päivä sitten uutiskirjeen, jonka sisällöstä silmiini pisti erityisesti seuraava lause:

 

"Perussuomalaiset ovat pitäneet huolta siitä, että kaikista köyhimmiltä ei leikata."

 

Aika rohkeasti, jopa harhaanjohtavasti sanottu. On toki totta, että hallitus pyörsi eläkkeensaajan asumistuen leikkaamisen, sekä korotti takuueläkettä, mutta muuten sosiaalietuuksista puhuttaessa ei voida kyllä missään olosuhteissa sanoa, ettei "kaikista köyhimmiltä" ole leikattu tämän hallituksen toimesta.

 

Sosiaalietuuksien indeksikorotusten jäädyttäminen on jo ensimmäinen leikkaustoimenpide kaikista köyhimmiltä. Toimeentulotuen perusosa ja iso osa Kelan etuuksista ovat pysyneet vuoden vaihteen jälkeen samana. Jotku etuudet, kuten esimerkiksi elatustuki ja työmarkkinatuki ovat jopa hieman laskeneet. Sosiaalietuuksien indeksikorotukset eivät kuitenkaan tarkoita sitä, että perusmenot olisivat jotenkin laskeneet tai pysyneet edes viime vuoden tasolla. Esimerkiksi asumiskustannukset vain kasvavat. Tähän kun lisätään vielä sosiaali- ja terveydenhuollon- sekä päivähoidon asiakasmaksujen korotukset, lääkkeiden omavastuun nosto sekä sairausvakuutuksesta korvattavien matkojen omavastuun nosto. Kuinka Perussuomalaisten ministeriryhmä edes kehtaa todeta, että he ovat pitäneet huolta siitä, ettei kaikista köyhimmiltä leikata? No, kyllähän te kehtaatte.

 

"Meillä on suomalaisessa yhteiskunnassa noin miljoona ihmistä suurinpiirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata." – Timo Soini tammikuussa 2015

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76692-timo-soinilta-1000-eun-vaalilupaus…

 

Niinpä niin…

 

 

JanneOlsen
Sosialidemokraatit Tornio

Olen torniolainen kaupunginvaltuutettu. Ammatiltani olen Sosionomi (AMK) ja olen työskennellyt lastensuojelussa, erityisnuorisotyössä sekä aikuissosiaalityössä. Päätöksentekoani ohjaavat oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu