JanneOlsen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallisidentiteetti

Ihmiskunta valmistautuu puolustamaan reviiriään - kansallisuuksittain?

Pitkin maailmaa kansakunnat tekevät paluuta evoluution määrittämään parhaan ja toimivimman yhtenäisreviirin suojelemiseen - omavaraisuuden pyrkimys, kieli- ja kulttuurirajojen yhtenäistäminen on käynnistynyt - muun muassa Yhdysvalloissa |0 ...

 

100

 

Jörn Donner sanoi, että hän itse on paremmassa kunnossa kuin Suomi. Moni sosiaalisessa mediassa myötäili. Kollega käytävällä löysi Suomesta pelkkiä epäonnistumisia. Sipilän hallitus on monen mielestä pelkkä tuhkakuppi.

Kaikki edellä mainitusta vastuussa olevat ovat väärässä.

Suomi on hyvä maa ja parempi kuin koskaan.

Petosten yms. talousrikosten osuus ja määrä ovat kasvaneet, mutta kokonaisrikosten määrä vähentynyt.

Väkivalta on raaistunut, mutta poliisi nauttii kuitenkin kattavaa luottamusta.

Mitä itsenäisyys tarkoittaa minulle 99 -vuotiaassa Suomessa?

Monille Suomalaisuus on jotain hyvinkin yhteisöllistä. Tässä on usein vahvasti sellaisia sävyjä, että on tärkeää rajata myös ei-suomalaiset erikseen. Pahastumista tulee esimerkiksi maahanmuuton kohdalla, ei välttämättä rasismin vuoksi vaan siksi, että kansalaisuus nähdään jonkinlaisena laajennettuna perheenä. Tämänlaiseen tuleminen koetaan helposti tunkeiluna.

Noitahistoriaamme

"Tulen Morsian" -draamaa on mainostettu paljon. Sen mainoksiin törmää kadunvarsillaa ja YouTubessa. Se keskittyy Ahvenanmaan noitavainoihin 1666 . Näkökulma on ainakin ennakkoviestinnän pohjalta sukupuolta korostava. Ja ilmeisesti kantaa otetaan niin että miehet sallivat toistensa pahat teot.

Liputuspäivien turhake-lista

5.2. J.L. Runebergin päivä

28.2. Kalevalan päivä, suomalaisen kulttuurin päivä

9.4. Mikael Agricolan päivä, suomen kielen päivä

1.5. Vappu, suomalaisen työn päivä

6.7. Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä

10.10. Aleksis Kiven päivä, suomalaisen kirjallisuuden päivä

6.11. Ruotsalaisuuden päivä, Kustaa Aadolfin päivä

8.12. Jean Sibeliuksen päivä, suomalaisen musiikin päivä

 

Miten toteuttaa vaatimukset Suomen kansallisidentiteetin hävittämisestä?

Suomi on ollut loistava hyvinvointivaltion esimerkki maailmalle ja olemme maailmalla pieni vähemmistö, mutta Uuden Suomen keskusteluissa on kiiheästi vaadittu suomalaisen identiteetin hävittämistä.

 

PS:n kansanedustaja Olli Immonen puhui suomalaisten yritysten puolesta kansainvälisten suuryritysten sijaan, lasten sukupuolielinten silpomisen kieltämisen puolesta jne. Siitä nousi opposition piirissä myrsky ja suomalainen arvomaailma ja identiteetti ovat jotain äärimmäisen kauheaa. 

 

Kokemukseni True Finn -elokuvan kuvauksista

31.huhtikuuta 2014 julkaistiin taideteoksena elokuva suomalaisuuden monesta kasvoista, IHME-nykytaidefestivaalin tilaama israelilaisen videotaiteilija Yael Bartanan tekemä "True Finn - Tosi Suomalainen" videoteos.

Elokuvassa 9 vähemmistöjen edustajaa kertovat näkemyksiään suomalaisuudesta ja pohtivat entistä suvaitsevampaa Suomea: saamelainen, suomenromani, suomenruotsalainen, suomenkielinen saaristolainen, Suomessa intissä käyneet somali ja venäjänkielinen virolainen, satakuntalaistunnut japanilainen, suomalainen lesbo ja tämä karjalaistunut quebecilainen polyamorikko.

Suomalaisen kokoinen kansakunta hukkuu multikansallisuuksiin!

Rauhanaikamme suurimmaksi pohdinnan aiheeksi lienee noussut suomalaisen yhteiskunnan kaksijakoisuus, eli vuoden 1917 luokkayhteiskuntamalli. Ainakin, mitä kirjallisuus tuottaa.  Viimeisimmän kirjan 'Kansa kahtia - henki halpaa' - oikeus sisällissodan Suomessa (Antero Jyränki) kaksijakoisuus ei ole kuitenkaan se juttu.

Todellisuudessa olemme nyt oikeastaan nelijakoisia. Meillä on herrahissit ja korruptiosirkukset. Meillä on suomalaiset perheet ja ulkosuomalaiset perheet.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä