JanneOlsen

Kaikki blogit puheenaiheesta Synnytysten keskittäminen

Saako synnyttää?

Viime viikolla Nurmijärven paikallislehti uutisoi, miten klaukkalalainen äiti synnytti  valtaväylän varrella matkalla sairaalaan. Synnytys tapahtui ambulanssissa, joka ehti täpärästi paikalle, kun vauva päätti kiirehtiä maailmaan.

Jahkailu Länsi-Pohjan keskussairaalan synnäristä jatkuu

 

Aikaisemmin tapahtunutta

 

Kirjoitin joulukuun alussa blogikirjoituksen, jossa käsittelin ja ihmettelin eräiden lappilaiskansanedustajien äänestyskäyttäytymistä pienten synnytysyksiköiden säilyttämisen puolesta tehdyn kansalaisaloitteen ja KD:n ja RKP:n vastalauseen välillä. http://janneolsen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207724-politikointia-lansi-pohjan-keskussairaalan-synnarista

 

Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysyksikön puolesta

 

Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysyksikön tulevaisuus on jälleen vaakalaudalla.  Sosiaali- ja terveysministeriön selvitysmies Kari Nieminen on tullut johtopäätökseen, että pienissä yksiköissä ei ole esimerkiksi valmiuksia eikä tiloja hoitaa synnytyksiä yhtä hyvin kuin isommissa sairaaloissa. Hänen mielestään pienten synnytysyksiköiden lakkauttaminen parantaa lapsen ja synnyttäjän turvallisuutta.

 

Maakunnat päättäkööt synnytyssairaaloista

Synnytyssairaaloiden määrän karsiminen herättää tunteita ja huolta. Hesari kirjoittaa Eduskunnan keskustelusta liittyen aihetta käsittelevään kansalaisaloitteeseen. Maakunnissa ihmetellään, miksi yksiköt karkaavat yhä kauemmas ja mihin perustuvat tuhannen synnytyksen karsintaraja. Helppo se on Helsingistä määräillä, kun etäisyydet ovat lähtökohtaisestikin eri luokkaa.

Järki voitti ja sinnikkyys kannatti. Salon synnytyssairaala saa jatkaa

Synnytykset Salon Aluesairaalassa jatkuvat ministeriön poikkeusluvalla vielä ainakin yli kahden vuoden ajan. Poikkeuslupa uuden päivystysasetuksen joistakin vaatimuksista myönnettiin 30.6.2017 asti.

Tämä on hyvä uutinen paitsi salonseutulaisille synnyttäjille, niin myös niille jotka haluavat synnyttää lapsensa rauhallisessa ja enemmän perhettä huomioivassa sairaalassa. Uutinen on hyvä myös synnytysosastolla työskentelevälle henkilöstölle ja Salon kaupungille.

Kättäri lakkautetaan? – Ensireaktio

Synnytysten keskittäminen on ollut runsaasti esillä viime päivinä Helsingin Sanomissa. Tänään lehti kertoo, että Kätilöopiston sairaalan lakkauttamista 5–10 vuoden sisällä harkitaan. Siis vasta harkitaan, asiasta on selvitystyö kesken.

 

Mikäli artikkelista oikein ymmärsin, synnytyksiä siirrettäisiin Jorviin ja muuta naistentautien hoitoa Naistenklinikalle.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä