JanneOlsen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tornio

Valtuustoaloite pitkäaikaistyöttömien työllistymisen edistämiseksi

 

Tornion kaupunki maksaa työmarkkinatuen kuntaosuutta, eli ns. ”Kelan sakkolistaa” 150 000€/kk. Kuntaosuutta maksetaan jokaisesta yli 300 päivää työttömänä olleen työmarkkinatuesta 50%. Yli 1000 päivää työttömänä olleen kuntaosuus työmarkkinatuesta on jo 70%. Sakkomaksu on 328-600€/henkilö/kk. Tornion kaupunki maksaa kuntaosuutta n. 1,8 miljoonaa euroa vuodessa saamatta maksuille mitään vastinetta.

Irakilaisten yllättävä mielenmuutos

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että neljä bussilastillista lähinnä irakilaisia turvapaikanhakijoita päätti palata Haaparannasta Luulajaan. Sisäministeriön kansliapäällikkö vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille. "Tiedossamme on kolmen bussin kääntyminen", Nerg kertoo. Syitä ei tiedetä.

Onko lopullisena syynä mielen muuttumiseen Suomen tiukentunut ulkomaalaisvalvonta vai turvapaikanhakijoita Torniossa vastassa ollut mielenosoitus. Sisäministeriön mukaan turvapaikanhakijoille on jaettu arabiankielisiä tiedotteita Suomen rajavalvonnan kiristymisestä.

Ruotsalainen junayhtiö helpottaa pakolaisten pääsyä Suomeen

Ruotsalainen junayhtiö SJ ei vaadi junamatkustajia enää todistamaan henkilöllisyyttään lipuntarkastuksen yhteydessä, kertovat ruotsalaiset tiedotusvälineet.

SJ perustelee päätöstään sillä, että se haluaa helpottaa paperittomien turvapaikanhakijoiden matkaa Ruotsissa ja ennen kaikkea Ruotsista eteenpäin - Norjaan ja Suomeen.

Korkea verotus tuhoaa Lapin tulevaisuuden

Korkea verotus aiheuttaa kilpailukyvyn heikkenemistä sekä työttömyyttä, joka osaltaan vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Keskustapuolueen tavoitteena on vahvistaa maakunnallista itsehallintoa. Tarkoituksena on luoda sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen maakunnallisella itsehallinnolla, jossa maakunnilla olisi verotusoikeus.

Työpaikat ja liikenneyhteydet turvattava – järkeä tyhmyyden tilalle

Kemin ja Tornion tehtaiden työpaikat tuottavat 90 prosenttia Lapin suorista vientituloista ja alueen viennin arvo on 6-8 prosenttia maamme vientituloista. Meri-Lapin vienti ja työpaikat ovat kuitenkin jatkuvasti alttiina politiikalle, joka uhkaa koko seutukunnan tulevaisuutta.

Uhka ei ole ammattiyhdistysliike tai palkkaratkaisut. Uhka tulee kauempaa ja sitä auttavat Helsingin ymmärtämättömät virkamiehet ja eräät yhteiskunnan hyvinvoinnista piittaamattomat poliitikot.

Asiaan on saatava muutos ja tämän vuoksi tarvitsemme eduskuntaan oman edustajan myös Meri-Lapista.

Suomalaisten hyvinvointi ei ole myytävänä

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Vesa Puuronen arvosteli (UR-lehdessä 31.12.) "Toinen vuosi valtuutettuna" kirjoituksessaan Rovaniemen poliittisten toimijoiden toimintatapoja.

Suomen hallitus loukkasi perustuslakia

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut valtioneuvoston päätöksen, jonka mukaan Tohmajärven kunnan olisi pitänyt järjestää perusterveydenhuoltonsa yhdessä Kiteen kaupungin kanssa. Päätös oli KHO:n mukaan perustuslain turvaaman kunnallisen itsehallinnon vastainen.

Kunnan virkamiehiä ei tule laskea kunnanhallitukseen

Julkisuudessa on uutisoitu, että hallituspuolueista kokoomus ja kristilliset eivät sallisi kuntien työntekijöiden enää istua kunnanhallituksissa. Sen sijaan SDP ei laittaisi kelpoisuudelle ehtoja. Poliittinen erimielisyys uhkaa jakaa hallituksen rivit niin pahasti, että valmistelussa olevan uuden kuntalain asiaa koskeva kohta saatetaan jättää kokonaan pois.

Kunnista vajaa 40 kannattaa kuntatyöntekijöiden poistamista hallituksista, 75 kuntaa sen sijaan säilyttäisi kunnan työntekijät vallan kahvassa.

Nuorten hyvinvointia on vahvistettava

Perussuomalaisena kuntapäättäjänä ja kansanedustajaehdokkaana olen erityisen huolestunut palvelujen yhdenvertaisesta saatavuudesta, yksittäisten ihmisten arkeen liittyvistä ongelmista, talousvaikeuksista sekä nuorten syrjäyttämisestä yhteiskunnasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä